Miten aloittaa nettibisnes ilman omaa yritystä?

Nyt haluan opettaa sinulle parhaat käytännöt siitä, miten aloitat oman nettibisneksen mahdollisimman suoraviivaisesti ja ilman turhaa byrokratiaa. Oletko tiennyt, että nettibisneksen voi aloittaa ilman omaa yritystä ja myös ilman alkupääomaa. Nämä ovat nettibisneksen ehdottomia etuja verrattuna moniin muihin yritystoiminnan muotoihin.

Miksi omaa yritystä ei kannata perustaa aluksi?

2020-luvulla asiat tulevat muuttumaan todella paljon ja vanhanaikaiset mallit ja rakenteet eivät enää toimi. Kaikki haluavat enemmän vapautta ja mahdollisuuksia toteuttaa itseään ja kahdeksasta viiteen tehtävät työt alkavat jäämään historiaan. Yrittäjyyden aloittamisesta on tehty koko ajan helpompaa ja nykyisin yrittäjyyteen ei edes tarvita omaa yritystä.

Open -ovikyltti

Vanha tapa yritystoiminnan aloittamiselle meni suurinpiirtein näin:

  1. Keksi yritykselle hyvä nimi (ja lopputulos oli: Tmi Matti Meikäläinen)
  2. Perusta yritys virallisesti, eli rekisteröi se kaupparekisteriin.
  3. Kehitä myytävä tuote tai palvelu.
  4. Viimeisenä mieti, mistä ja miten löydät asikkaita yrityksellesi.

Tässä suurin ongelma on se, että kaikki energia ja pääomat poltetaan aikaisessa vaiheessa ennen kuin edes myynnistä tai asiakkaista on tietoa. Ehkä tämän takia juuri 90 % yrityksistä on mennyt konkurssiin ensimmäisen viiden vuoden aikana.

Nykyaikainen tapa on tehdä näin:

  1. Rakenna testiversio tuotteesta tai palvelusta.
  2. Testaa onko sille kysyntää ja hanki edes yksi maksava asiakas tai referenssiasiakkaita.
  3. Perusta yritys.
  4. Hanki lisää asiakkaita ja kehitä tuotetta myyntitulojen avulla.

Tätä ajatusmallia käytetään todella paljon startup-yritysten kesken. Tämä on ehdottomasti paljon parempi ja riskittömämpi tapa testata yrittäjyyttä.

Nopea auto

Kun aloitat oman ideasi testaamisen jälkimmäisellä tavalla, niin sinun ei tarvitse miettiä yrityksen perustamista heti ensimmäiseksi, joka pienentää kustannuksia ja turha säätö vähenee. Mutta miten tämä voidaan toteuttaa käytännössä? Siitä lisää seuraavassa kappaleessa.

Helpoin tapa aloittaa oma nettibisnes

Nettibisnes on tämän yksi tämän hetken parhaista mahdollisuuksista työskennellä kotoa käsin ja ansaita sitä kautta elanto itselleen. Jos sinulla ei ole mielessä, millaisen nettibisneksen voisit perustaa tai se tuntuu sinusta uudelta ja jännittävältä asialta, niin tutustu tähän ilmaiseen koulutukseeni: 5 parasta tapaa tehdä nettibisnestä.

Helpoin tapa aloittaa nettiliiketoiminta on tehdä se omalla verokortilla tai kevytyrittäjänä. Nämä vaihtoehdot tarkoittavat sitä, että joko kirjaat nettibisneksen kautta saadut tulot ylös ja ilmoitat ne veroilmoituksessa tai voit avata tilin laskutuspalveluun, jonka kautta saat käyttöösi y-tunnuksen ja voit sitä kautta laskuttaa nettiliiketoiminnalla saadut tulot.

Näistäkään asioista ei kannata liikaa ottaa stressiä ennen kuin olet saanut tuloa. Usein nettibisneksen tekemisessä kestää hetki, tai muutamia kuukausia ennen kuin tuloja alkaa tulla. Sen takia alkuun on tärkeintä keskittyä omien nettisivujen rakentamiseen tai netissä myytävän tuotteen markkinointiin.

Veroilmoitus
Ohjeet esitäytetyn veroilmoituksen muokkaamiseen Verottaja sivuilla: https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/veroilmoitus_ja_verotuspaato/Näin-ilmoitat-verkossa/

Oma suositukseni on aloittaa yksityishenkilönä ja ilmoittaa kaikki lisätulot veroilmoituksella. Tämä on kaikkein yksinkertaisin tapa ja siihen kuluu kaikkein vähiten aikaa. Koska aika on rahaa, niin silloin se aika kannattaa käyttää bisneksen rakentamiseen. Seuraavaksi kerron, millaiset nettibisnekset ovat hyviä vaihtoehtoja.

Mistä minun kannattaa aloittaa?

Netti on täynnä mahdollisuuksia ja itse olen yli 10 vuoden ajan rakentanut erilaisia nettiliiketoimintoja ja se maailma on äärimmäisen mielenkiintoinen. Koska uskon, että minulla on paljon hyviä vinkkejä ja oppeja kerrottavana, niin olen koostanut maksuttoman koulutuksen.

Opetan siinä 5 parasta tapaa tehdä nettibisnestä juuri tällä hetkellä. Siinä on paljon hyviä vinkkejä sekä aloittelijalle että myös niille, jotka ovat tehneet liiketoimintaa netissä aiemmin. Jos haluat oppia tietämään nämä parhaat tavat tehdä nettibisnestä, niin ilmoittaudu mukaan alla olevalla lomakkeella.

Haluan mukaan maksuttomaan koulutukseen:
5 parasta tapaa tehdä nettibisnestä

Täytä lomakkeeseen sähköpostiosoitteesi ja klikkaa lähetä, niin saat sähköpostiisi linkin maksuttomaan koulutukseen.